'VOOR UTRECHT, UIT UTRECHT' Met Henk


- VOOR UTRECHT, UIT UTRECHT -

Elke maand stellen wij 5 vragen aan Utrechters die Utca's Finest in hun hart dragen.
Deze maand is Henk aan de beurt.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
'Ik ben Henk, 87 jaar; bijna 88 en ben gepensioneerd, vroeger was ik muzikant, bassist in een internationale band genaamd Trio Jur Abels, we traden vooral op in Noorwegen, eenmaal terug in Utrecht heb ik verschillende banen gehad. Na mijn pensioen heb ik wat geholpen bij de lokale bakker om broodjes rond te brengen door heel Utrecht'.

Wat betekend Utrecht voor jou?
'Ja, hoe moet ik het zeggen, ik zou nergens anders graag willen wonen, Utrecht is echt DE stad vind ik. Ik ben hier vanaf kleintje opgegroeid en woon hier nog steeds met liefde. Ik heb op verschillende plekken in Utrecht gewoond zoals bijvoorbeeld de Kapelstraat, een zijstraat van de Biltstraat en woon nu al jaren in Oost'.

Hoe heb je Utca's Finest ontdekt?
'Ik zag het voor het eerst bij mijn kleindochter (Soleil, één van de oprichters) en was gelijk verkocht. Dat is natuurlijk al een tijdje geleden, 'zij vertelde mij dat ze bezig gingen met een 'streetlijn' voor Utrecht, als echte Utrechter en trotse opa moedigde ik dat graag aan'. 'Ik loop graag reclame en krijg altijd positieve reacties op mijn kleding'.

Wat is je favoriete Utca's Finest item?
'Dat is toch wel met stip op 1 de 'UTCA 030' sweater. Iedereen zegt altijd 'wat ziet u er tof uit!'. Ook draag ik graag als ik naar buiten ga mijn '030' pet, zo kan iedereen zien waar ik vandaan kom'.

Wat zou je graag in de Utca's Finest collectie willen zien?
Wat mij nou leuk lijkt is een leuke Utca's Finest rugzak, gemaakt naar eigen idee, 'niet zo alledaags'.


Josje Sturm

CEO/Co-owner & head designer for:

Utca's Finest

Poppin’ Bubbles

Caravan2go.nl

Brainsturm