WIJKEN & BUURTEN REVIVAL 'BINNENSTAD' MET: DAINAHARA VAN EXPLORE UTRECHT

Fotografie:  BRAINSTURM  ©

Fotografie: BRAINSTURM ©

WIJKEN & BUURTEN REVIVAL 'BINNENSTAD'
MET: Dainahara van Explore Utrecht

De afgelopen weken zijn wij opzoek gegaan naar inwoners van Utrechtse buurten & wijken.
Deze week is Dainahara aan de buurt met haar wijk ‘BINNENSTAD, je kent Daina van haar toffe guide over onze stad, Explore Utrecht.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Dainahara ik run de Explore Utrecht blog en instagram. In het echte leven werkte ik als HR consulent voor global relocation voor expats die heen en weer verhuizen maar daar ben ik sinds 3 weken mee gestopt. Ik ga nu dus een nieuwe fase in en mezelf helemaal focussen op mijn studie online marketing wat ik weer doe om mijn Explore Utrecht te professionaliseren.

In welke wijk woon je en hoelang woon je hier al?
Ik woon in de binnenstad, ik woon hier al meer dan 10 jaar aan de Springweg, dus ik kan rollend overal naar toe. Het Springhaver theater ligt om de hoek, dus als ik een filmpje wil pakken ben ik er ook zo. Heel veel mensen hebben geluidsoverlast in de binnenstad, ik heb er wel last van maar ik vind het ook prettig. De reuring, het geluid van mensen om me heen, dat is gewoon typisch binnenstad (en stiekem heel fijn).

Wat maakt jou de typische inwoner van de wijk?
Ik denk dat ik een typische inwoner van de binnenstad ben omdat ik er op uit ga, ik denk dat heel veel mensen dat wel hebben. Overdag is het rustig in de wijk omdat iedereen aan het werk is en dan zoek ik de hofjes op, het centraal museum heeft ook mooie tuinen. Hardlopen langs de singel is ook heerlijk, ik maak gebruik van alles van de binnenstad geeft en heeft.

Wat maakt jouw wijk zo mooi?
Ik vind alle hofjes mooi, dit is natuurlijk de meest bekende (bij de Dom), ik woon natuurlijk in een hofje, heel veel mensen vergeten de hofjes. Van de Mariaplaats tot aan de Springweg heb je allemaal verstopte hofjes, het is gewoon leuk om dat te exploren en om daar te wonen.
Tip: ga de poorten in als je in de binnenstad bent!

 

HEBBEN!

Wil jij ook een Utca’s Finest WIJKEN & BUURTEN Revival shirt? Koop deze dan nu exclusief op onze webshop.

Denk jij dat jij jouw wijk kan representen? Laat het ons weten via ons contactformulier en misschien komen we bij jou langs!


Josje Sturm

CEO/Co-owner & head designer for:

Utca's Finest

Poppin’ Bubbles

Caravan2go.nl

Brainsturm