WIJKEN & BUURTEN REVIVAL 'ONDIEP' MET: DINIE AKA OMA ONDIEP

Fotografie:  BRAINSTURM  ©

Fotografie: BRAINSTURM ©

WIJKEN & BUURTEN REVIVAL 'ONDIEP'
MET: Dinie

De afgelopen weken zijn wij opzoek gegaan naar inwoners van Utrechtse buurten & wijken.
Deze week is Dinie aka Oma Ondiep aan de beurt in haar wijk, Ondiep.

Wie bent u en wat doet u in het dagelijks leven?
Ik ben Dinie ik ben natuurlijk gepensioneerd, ik zwem nog, ik gym nog, ik ben vrijwilliger bij het Kloosterhof, ik ben vrijwilliger bij de Ondiep honingbijen. Ik maak ook nog kaarten, mijn dag is dus aardig gevuld!

In welke wijk woont u en hoelang woont u hier al?
Ik woon in Ondiep, en ik woon hier al 58 jaar.

Wat maakt u de typische inwoner van de wijk?
Toen wij hier kwamen wonen was het zoals ze het noemde een 'arbeiderswijk', dat kon je toen wel merken ook, aan de overkant zaten ze buiten, dat was ik van huis uit helemaal niet gewend. Maar later toen er allemaal jongere mensen kwamen wonen en de nieuwbouw in gang was, werd Ondiep een hele andere wijk. Vroeger was er veel saamhorigheid mijn man lag veel in het ziekenhuis, toen kwamen de buren wel eten brengen, iedereen was betrokken, en dat heb je nu helaas niet meer. Iedereen is met zijn eigen ding bezig. Maar ik heb het hier enorm naar mijn zin en ik heb het getroffen met mijn straat, het zijn hele lieve mensen allemaal. Ik heb natuurlijk allerlei relletjes en toestanden meegemaakt door de jaren, en de wijk zien veranderen, dat maakt mij denk ik de typische inwoner van Ondiep. Na die relletjes, zei ik weleens ik woon in wijk 'Ondiep' toen was het wel eens van 'oeh' heftige wijk, maar dat is nu helemaal veranderd, het is weer een leuke wijk geworden.

Wat maakt uw wijk zo mooi?
Nou, de nieuwe huizen, de groenvoorziening, ik ben nog bezig in het strijden voor het groen in de straat, want we hebben geen bak of bloem, daar ben ik nog mee bezig! Verder is het natuurlijk gezellig, je hebt hier natuurlijk DASC dat is een hoop vertier en natuurlijk de kloostertuin. Dit is het alternatief voor 6 woningen die hier zouden komen, wij zijn met de buurt in opstand gekomen. Een jaar of 5 geleden hebben we groen licht gekregen op de kloostertuin en ik beheer dit nog steeds met alle liefde!

HEBBEN!

Wil jij ook een Utca’s Finest WIJKEN & BUURTEN Revival shirt? Koop deze dan nu exclusief op onze webshop.

Denk jij dat jij jouw wijk kan representen? Laat het ons weten via ons contactformulier en misschien komen we bij jou langs!


Josje Sturm

CEO/Co-owner & head designer for:

Utca's Finest

Poppin’ Bubbles

Caravan2go.nl

Brainsturm